Ga jij een weekendje of een dag naar Haarlem om te shoppen en heerlijk te eten? Dan wil je natuurlijk wel weten waar je precies moet zijn. Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je in deze blog over de hotspots van Haarlem! 

Roast Chicken Bar 

Eet de lekkerste kip gewoon met je vingers bij de Roast Chicken Bar. Op het menu: Langzaam gegaarde kip met een fantastische en bijzondere marinade. De kip wordt gegaard op een echte houtskoolgrill wat net dat beetje extra smaak oplevert. Combineer het met wat frietjes, huisgemaakte appelcompote of een maiskolf. Mocht je daarna nog niet vol zitten dan raden wij je de brownie zeker aan! 

 

Uiltje bar Haarlem

Zoek jij een plekje om heerlijke biertjes te drinken en ook nog eens een stukje vermaak? Uiltje Haarlem brouwt hoppige en aromatische IPA bieren die echt het proberen waard zijn. Mocht je hier langs gaan vraag dan ook gelijk om een tour door de microbrouwerij heen. Zo weet jij precies hoe bier gebrouwen wordt en daarna kun je lekker afsluiten met een vers biertje. Want inderdaad verser krijg je het niet! 

 

Fishbar Monk

Ben jij een echte visliefhebber? Dan moet je Fishbar Monk zeker uitproberen! Hier eet je oesters tot kaviaar of een heerlijk stukje zeebaars met seizoensgroente. Het concept: eerlijk en puur. De vis die je hier eet is voor een groot gedeelte bijvangst. Iedere dag weer vers. De gerechten zijn best een grote portie en daarom ook perfect om te delen. 

 

DeDakkas

Op zoek naar een plek met een waanzinnig uitzicht over de stad en culinair eten? Even buiten het centrum vind je de Dakkas. Hier werken ze met bijzondere en lokale producten. Hierdoor ontstaan er smaakvolle en kleurrijke gerechten. Het liefst wordt er zo plantaardig mogelijk gekookt, maar ook kun je er een vleesgerecht of een visje scoren. Naast gezond eten hebben ze hier ook goed nagedacht over het menu van de dranken. Geniet van heerlijke witbiertjes, hoppige IPA biertjes of een biologische wijn. 

 

Colette 

Op de oude groenmarkt vind je café Colette. Op het menu staan echte klassiekers zoals gegrilde piepkuiken, tounedos met bernaise saus of verse ravioli. Laat je adviseren door de sommelier om een passende wijn te drinken die perfect past bij jouw gerecht. Café Colette serveert namelijk de beste Franse wijnen!  Neem een lekker Frans nagerecht toe zoals Fromage, Crème Brûlée of hou het simpel met een overheerlijke BonBon.