Het normale leven komt alweer een beetje op gang na deze heftige crisis. We zijn er nog lang niet maar het wordt stukje bij beetje beter. De corona crisis heeft ons tot nieuwe inzichten gebracht. Werkgevers zien bijvoorbeeld in dat werknemers ook prima thuis kunnen werken. Dit scheelt een dag in de reiskosten en wanneer het bedrijf groeit hoeft er niet per se naar een nieuw kantoor gekeken te worden. Thuiswerken wordt nu steeds normaler. Daarom ben jij misschien wel van plan om een goede en sfeervolle werkplek in te richten. In deze blog hebben we 5 tips voor je samengesteld zodat jij thuis een efficiënte werkplek kunt inrichten. 

 

Een bureau

Een meubelstuk wat niet van jouw werkplek mag ontbreken is natuurlijk een mooi bureau. Hier kun jij al je werkspullen op kwijt en als je klaar bent hoef je niet alles op te ruimen, maar kan het mooi blijven staan waar het staat. Een mooi bureau is voor iedereen natuurlijk anders. Als je een bureau gaat uitkiezen hou  dan rekening met de beschikbare ruimte. Je wilt natuurlijk niet dat het bureau kostbare ruimte in je woning opslokt. 

 

Een goede ergonomische stoel 

Als je vaak thuis werkt dan is een goede zithouding uiterst belangrijk. Daarom hoort bij een goede werkplek een ergonomische bureaustoel. Zo kun je rug, nek en schouderklachten voorkomen. 

 

Licht 

Daglicht is super belangrijk voor ons mensen. Omdat je acht uur op een dag werkt, moet je ervoor zorgen dat jouw thuis werkplek genoeg daglicht binnenkrijgt. Ga ook altijd met je gezicht naar de zon zitten. Zo krijg je positieve energie en wordt je minder gauw moe. Misschien kun je ook de muren verven van je werkkamer. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar wat bepaalde kleuren in de omgeving met je doen. Zo staat blauw voor productiviteit en oranje voor creativiteit. Met groene muren schijn je meer alert te zijn. Dat is genoeg reden dus om jouw werkplek te voorzien van een leuk kleurtje aan de muur. 

 

Computer 

Als je de mogelijkheid hebt om thuis te werken dan zal je of een computer moeten aanschaffen, maar misschien heb je al een laptop gekregen van werk. Op je laptop heb je vaak te maken met een klein beeld. Daarom is het verstandig om ook aan werk een computer monitor te vragen die je standaard op je werkplek hebt staan. Zo kun je werken met twee schermen en dat werkt een stuk prettiger!