We zitten momenteel in het midden van de zomer en gaan binnenkort alweer de nazomer in. Vele mensen komen alweer terug van vakantie maar misschien ben jij een van de mensen die nog niet op vakantie is geweest. Wat de reden ook is, misschien was je te druk met werk of was het budget er niet, nu heb je spijt en je wilt alsnog op zomervakantie. Niet getreurd want er zijn nog meer dan genoeg mogelijkheden om een week of twee weg te gaan naar een prachtige locatie. Sterker nog juist als je nu boekt zijn er een hoop mogelijkheden om heel goedkoop weg te gaan. In dit artikel bespreek ik een aantal van de beste deals om alsnog deze zomer op vakantie te gaan.

Griekenland

Griekenland is natuurlijk een zeer populaire vakantiebestemming. Het land heeft prachtige eilanden in de Middellandse zee en een gigantisch rijke geschiedenis. Griekenland is ook een vakantiebestemming die niet heel erg duur is wat het voor mensen op een budget een ideale bestemming maakt. Het is natuurlijk bekend dat het land zwaar heeft geleden onder de financiële crisis van 2008. Dit heeft ervoor gezorgd dat in Griekenland verblijven en eten ontzettend goedkoop is. Als je naar Griekenland op vakantie gaat is de grootste uitgave over het algemeen de vlucht. Maar gelukkig zijn er op dit moment ook veel last minute Griekenland deals die ook die uitgave verminderen.

Kroatië

Griekenland is een van de mooiste landen in Europa maar mensen vergeten vaak dat een stukje boven Griekenland een land ligt dat net zo mooi is. Bekend geworden doordat dde wereldberoemde show Game of Thrones er is opgelopen Kroatië is een fantastische vakantieoptie. Het land ligt net wat dichterbij waardoor het heel goed mogelijk is om met de auto op vakantie te gaan naar Kroatië. We raden over het algemeen aan om er wel een meerdaagse autoreis van te maken. Je kunt bijvoorbeeld in de alpen stoppen om daar een paar dagen van de bergen te genieten voordat je verder reist.

Een van de dingen die zeker een aanrader in Kroatië is, is het halen van je duikbrevet. Door je duikbrevet te halen in Kroatië bespaar je een hoop geld. Het is ook een hele fijne plek om te duiken aangezien de zee helder is en je langzaam vanaf het strand de duik kan beginnen. Je hoeft dus niet tijdens je eerste duik met de boot naar de locatie om daar uit de boot te springen.