“Trends komen en gaan, maar klassieke mode items blijven altijd bestaan”! Dat is een motto waar ik compleet achter sta. Als we bijvoorbeeld naar de catwalk kijken zien we ieder seizoen wel weer nieuwe items terugkomen. De een gekker dan de ander. Toch is opvallend dat er wel een klassiek mode item aan iedere outfit is toegevoegd. Dit klassieke brengt toch wat rustig en eenvoud in de soms wat drukke creaties en kunnen eigenlijk over bij gematcht worden. Ben je benieuwd wat de klassieke mode items voor mannen zijn? Je leest het hieronder.

Linnen mode items

Linnen is de stof der stoffen. Niks zit zo fijn als deze stof en het is ook nog eens ontzettend vriendelijk voor je lichaam. Linnen is namelijk een natuur eigen stof en zorgt er voor dat jouw lichaam ten alle tijden kan ademen. Het is lucht doorlatend en vocht regulerend waardoor deze stof onder andere perfect is voor de warmere dagen. Op de catwalk zien we vooral pantalons en blouses in deze stof. Hij heeft daarnaast ook een nonchalant maar toch chique uitstraling waardoor deze mode items op meerdere soorten gelegenheden gedragen kan worden.

De bodywarmer voor heren

Je zou het in eerste instantie misschien niet den maar ook de bodywarmer voor heren is een echt klassiek mode item en bovendien perfect voor meerdere seizoenen. De bodywarmer heeft wel een flinke upgrade gehad maar hoort sowieso in jouw kledingkast thuis! Maar hoe draag je een bodywarmer nu precies? Zelf vind ik een bodywarmer perfect staan op een trui op vest, zeker als de bodywarmer gewatteerd is. Is hij wat dunner van stof dan past die ook perfect op een basic t-shirt.

Een blazer

Ben jij een pakkendrager? Dan heb je sowieso bij de vrouwen al een streepje voor. Vrouwen zijn gek op mannen in pak. Het ziet er stoer maar ook zakelijk uit en vooral verzorgt. Nu begrijpen we best dat je niet zomaar een pak aan gaat doen naar je werk maar een blazer… Een blazer of colbert is het jasje van het pak en kan ervoor zorgen dat je outfit al een hele andere toon krijgt. Het ziet er gewoon verzorgt en netjes uit maar met een touch van casual. Een leuk weetje! Op de catwalk worden er steeds meer mannen gespot met een blazer aan zonder iets eronder. Als het aan de vrouwen ligt mag deze trend natuurlijk wel even doorzetten, mits de man er natuurlijk een geschikt lichaam voor heeft.