Het is natuurlijk zomer, en iedereen heeft z’n zomergarderobe helemaal klaar. Maar, wacht, heb je wel gedacht aan iets wat je outfit echt kan maken? Je schoenen! Sendra laarzen, Dr Martins, hoge hakken, wat is nou perfect? Wat zijn de laatste schoenentrends?

Bijna Onzichtbare Sandaaltjes

We kennen allemaal de sandalen en de slippers met de duizend en een bandjes. Maar die zijn nu weer helemaal in! Alleen hebben ze nu geen dikke bandjes, maar juist hele dunne. Vaak niet dikker dan een haarelastiekje. Ook maken de bandjes, door hun dunheid, vaak interessante patronen. Ook gaan ze nog weleens omhoog tot om de enkel, of zelfs het onderbeen.

Sandalen met dikke banden

Weet je wel, die sandalen, waar je ouders vroeger in liepen met witte sokken tot hun enkels? Die zijn weer in! Dikke banden, dikke zolen, zelfs Adidas verkoopt ze nu. Ze zijn een tikkie fout, maar wel op een goede manier. Ik zei net nog dat dunne bandjes in waren, maar dik dus ook. Je zit dus altijd goed!

Sendra laarzen

Dit is een trend die ik graag terug zie komen. Ouderwetse cowboylaarzen, met puntige uiteindes en puntige beginnetjes en stiksels aan de zijkant in de vorm van bloemen en krullen en wat je maar wilt. ontzettend gaaf als je een akoestische gitaar bespeeld, of dagelijks houthakkersbloezen draagt, of gewoon als je graag dat soort laarzen draagt. Leef je beste leven met Sendra laarzen.

Gespen, gespen, overal gespen!

Minder een schoen op zich en meer een trend die je op elke schoen ziet verschijnen is de gesp. Je ziet ze op stiletto’s, op blokhakken, op gympies, op laarzen, overal. Soms zitten er tien kleine gespen op een schoen, en soms is een grote voor een opvallend accent genoeg. Combineer ze ook met eventuele gespen in je kleding om je outfit helemaal samen te voegen.

Grove opvallende sneakers

Nog een trend die ik persoonlijk heel gaaf vind is de grote, lompe, opvallende sneaker. Zowel opvallend in formaat als in ontwerp als in kleur, deze sneakers vindt je bij bijna elke grote sneakerleverancier. Waar vroeger sneakers juist enorm slank om de voet moesten vallen, zijn nu dikke zolen en brede voetstukken overal te vinden. Ook staan er soms graffiti-achtige patronen op en zijn lichtjes ook niet onbekend. Val op!

Zo zijn er dus genoeg schoenen om elke garderobe helemaal compleet te maken. Dikke of dunne sandalen, Sendra laarzen, schoenen met gespen, sneakers, wat je maar wilt. Val lekker op!