Als je een aantal keer verhuist bent zoals ik, heb je dus ook een aantal keer een tuin ingericht. Ik vond dat altijd het moeilijkst, moeilijker dan mijn woonkamer of slaapkamer. Je tuin is niet een plek waar je altijd veel tijd doorbrengt. Meestal alleen in de zomer en de lente. En toch wil je van je tuin iets moois maken, want als het dan onverwacht wel weer is om lekker te relaxen in de zon, wil je dat je tuin daar klaar voor is. Dus, hoe maak je nu een mooie tuin? Wat zijn de essentials?

De meubels

De eerste essential is je tuinset. Je wilt een plek in je tuin waar je heerlijk kan relaxen. Dit kan letterlijk een tuinset zijn, met een tafel en stoelen, maar je kan het begrip natuurlijk ook breder opvatten. Je kan bijvoorbeeld een hangmat ophangen, of van die hangende stoelen. Ook is een schommelbank een idee. Er zijn ontzettend veel mooie en unieke tuinmeubels te vinden, en het is belangrijk dat je er eentje aanschaft die niet alleen mooi is, maar ook nog eens heerlijk zit.

De schaduw

Nog een essential in elke fijne tuin is een parasol. Er staat heel vaak zon op je tuin, zeker in een woonwijk, en een parasol kopen is dan echt een aanrader. Ook hier is het weer nadenken over wat je wilt, en over hoeveel ruimte je hebt. Heb je ruimte voor een staande parasol, of heb je altijd al een mooie zweefparasol gewild? En heb je een plek om je parasol op te bergen, of wil je een zonnescherm dat in en uitschuift zonder extra opbergruimte?

De verlichting

En dan de laatste belangrijke tuinessential, voor deze blog althans, is goede verlichting. Elke plek, binnen en buiten, wordt beter met goed licht en dus een goede sfeer, en zo ook je tuin. Denk aan lampionnen of kleine lichtjes als je een gezellig, sprookjesachtig gevoel wilt, of lampen die in je tegels zijn gezet als je een modern en mysterieuze sfeer wilt. Denk ook aan dingen als hittelampen, voor als je s’winters toch lekker in je tuin wilt zitten.

Je tuin is een plek om in te ontspannen en even nergens aan te denken. Fijne meubels, een goede parasol voor als de zon net te fel is en mooie verlichting die net wat extra sfeer toevoegt, maakt elke tuin een fijne plek waar jij je graag even terugtrekt, met je huisgenoten of alleen. Succes!