Ongestoord met je maten chillen: voor veel mannen een droom. En de manier om die werkelijkheid te maken? De mancave!

Domein afbakenen

Iedereen heeft een plekje nodig die ze 'hun eigen' kunnen noemen. Het is daarom niet gek dat het concept van de man cave zo geliefd is onder mannen. De man cave komt in allerlei vormen en maten. Of het nou in je garage is, een huisje achter je garage, een geheime doorgang in een boekenkast, op zodler of juist in de kelder: het maakt niet uit. De cave is jouw plek.

En in de man cave kunnen mannen ongestoord hun eigen ding doen. Iedere man vult zijn man cave met waar hij behoefte naar heeft. Dat kan een muziek studio zijn, een gaming pc, een tafelvoetbal tafel of misschien juist absolutie stilte voor een stille werkplek waar je je echt kan concentreren.

Maar sommige dingen zijn essentieel voor iedere mancave. Ben je nou van plan je eigen man cave te bouwen? Neem dan de volgende dingen absoluut mee in je plan.

1. Een foutteuil

Misschien verbaast het je dat een foutteuil boven aan mijn lijstje staa. Geloof me, we komen snel bij de TV. Een man cave heeft als ultieme doel je even wegtrekken. Of het nou is om een telefoontje te plegen of in volledige stilte een filmpje te kijken. Vaak genoeg zal je in slaap vallen op de bank en wakker worden met een stijve nek. De kans is dat je in je man cave in slaap valt is groot. Daarom is een foutteuil het ultieme item om te hebben.

2. TV

De tv staat met recht op twee. Op zondagavond je potje voetbal kijken, terwijl de rest van de familie Heel Holland Bakt kijkt. Hoe groter de tv, hoe beter.

3. Bar en koelkast

Je moet goed voor jezelf zorgen in de man cave. Een bar en koelkast mogen daarom niet ontbreken. Je wil voorkomen dat je terug naar huis moet lopen om je lekkernijen te halen. Ook geen kans dat iemand anders jouw lekkere snackie al heeft opgegeten voor jij er aan toe kwam!

4. Personal touch

Iedereen die in jouw man cave komt moet weten dat het jouw eigendom is. Stop het daarom vol met persoonlijke elementen. Daarmee bedoel ik geen foto's van je kinderen. Maar misschien een sport tournament dat jij hebt gewonnen, foto's van je visvakantie of andere trofeeën die even alleen maar over jou gaan. It's your time to shine here!

5. Extra stoelen

Ook al is het jouw domein, het wordt alleen maar beter als je je vrienden kan uitndoigen om samen te chillen. Een grote bank luie bank doet het werk, maar voor de ultieme ervaring zou je ook een set oude bioscoop stoelen kunnen regelen. Een set barstoelen aan je bar mag natuurlijk ook niet ontbreken.