Wij Nederlanders zijn een fietsend volkje. Samen met de Denen zijn we verreweg het meest actief op de fiets. Werk, school, de winkel, noem het allemaal maar op. En in het weekend gaan we als het mooi weer is een stukje fietsen. Gewoon omdat het fijn is. Een goede fiets is belangrijk, maar die zijn vaak wel duur. Een goede uitkomst is natuurlijk het kopen van een tweedehands fiets. Tweedehands fietsen doen niet per se onder voor een nieuwe fiets, mits er een oplettend oog overheen is gegaan. Veel mensen gaan gewoon zeer netjes met hun fiets om, dus er hoeft geen reden te zijn dat een tweedehands fiets minder is dan een nieuwe.

Tweedehands fietsen voor het hele gezin

Als er één in het gezin toe is aan een nieuwe fiets, kun je er donder op zeggen dat de rest er in een rap tempo achteraan komt. Dat kan een flinke deuk staan in, bijvoorbeeld, je vakantiebudget. Het aanschaffen van tweedehands fietsen kan dan een prima oplossing zijn. Deze fietsen zijn bij verantwoordelijke dealers compleet gereviseerd en gecontroleerd. Of je nou bij een fietsenwinkel in de buurt iets uitzoekt of online een tweedehands fiets koopt, in principe mag je verwachten dat de fiets het naar behoren doet. Zelf raad ik aan om online iets te bestellen voor jouw regio, dus bijvoorbeeld tweedehands fietsen Utrecht.

Online tweedehands fietsen bestellen

Als je je tweedehands fietsen online bestelt, dan heb je de fiets al met een paar dagen in je schuur staan. Maar wat nu als je niet thuis bent of kunt zijn op het moment van leveren? Dat is via bovenstaande webshop geen enkel probleem. Ofwel wordt de fiets goed vastgezet met het gratis bijgeleverde hangslot, of een ander adres is te bespreken. Mocht er inderdaad niemand aanwezig zijn, dan gaat de sleutel in een envelop door je brievenbus. Dat is pas goed geregeld!

Help met tweedehands fietsen mee aan een beter milieu

Door niet mee te werken aan een de wegwerpmaatschappij zorg je er, in het klein, voor dat het milieu ook voor je kinderen en kleinkinderen verbeterd wordt. Dit kan al door tweedehands fietsen te bestellen. Hierdoor hoeven er minder fietsen nieuw geproduceerd te worden en belanden er minder oude fietsen op de vuilstort. Dus ook op het gebied van fietsen begint een beter milieu bij jezelf. En door veel gebruik te maken van de fiets (in plaats van de auto) maak je de wereld steeds een beetje mooier. Kies dus voor je portemonnee, en voor het milieu voor tweedehands fietsen!