Tegenwoordig is een klok al lang niet meer alleen om de tijd op te zien, want zeg nou eerlijk: we hebben tegenwoordig allemaal een eigen telefoon of een glimmend horloge waar we de tijd op kunnen vinden. Een klok dient nu vooral als decoratiestuk in je huis. Het geeft een huiselijk gevoel en zal altijd bekeken worden door je gasten. Daarom hoef je bij een klok niet eens meer zo zeer naar de functionaliteit te kijken, maar vooral naar het model en de stijl die past bij je eigen huishouden. Aangezien het aanbod tegenwoordig oneindig is, is het handig om langs een aantal richtlijnen te gaan zodat je de perfecte klok vindt die bij je past.

Verschillende stijlen klokken

Het meest populaire model op dit moment is de analoge wandklok in een modern jasje. De vormgeving is vaak rond en de tijd wordt aangegeven met cijfers of streepjes. Dit strakke model is in verschillende kleuren te krijgen. Wil je meer een combinatie tussen strak en antiek? Dan kun je ook kiezen voor dit model klok maar dan met Romeinse cijfers en sierlijke wijzers. Kan het jou niet strak of abstract genoeg? Ga dan voor een klok waarbij de uren niet worden aangegeven, maar de klok alleen bestaat uit wijzers. Zo laat je het inschatten van de tijd aan je verbeelding over, maar krijg je toch een indicatie door de wijzers. Dit unieke model zal zeker niet misstaan in een strak vormgegeven huis. Ben je helemaal niet van de wijzers? Dan kun je uiteraard ook gaan voor een digitaal model. Het voordeel hiervan is dat de tijd dan nog eenvoudiger af te lezen is.

Verschillende modellen klokken

Zoals benoemd is de wandklok een zeer populair model. Het voordeel is dat dit model eenvoudig te monteren is en weinig ruimte in beslag neemt. Toch zijn er uiteraard nog veel meer verschillende varianten die je interieur een boost kunnen geven. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een tafelklok, wat het minste montagewerk vereist en die je meteen op tafel kunt plaatsen. Je kunt ook kiezen voor een staande klok, waardoor je klok een groot object wordt in huis waar mensen niet omheen kunnen. Dit model is perfect wanneer je de klok de echte eyecatcher in huis wilt maken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de bekende stationsklok. Deze klok toont de tijd aan beide zijden wat niet alleen een uniek ontwerp uitstraalt, maar ook nog eens heel praktisch is wanneer je de klok middenin je woonkamer monteert. Ben je meer van het nostalgische? Kies dan voor een ouderwetse maar klassieke koekoeksklok. Ben je juist meer van het vernieuwende? Kies dan voor een projectieklok waarbij je de tijd vanuit een kleine beamer op de muur geprojecteerd ziet staan. Wanneer je helemaal tevreden bent over de stijl en het model waar je naar op zoek bent, dan kun je nu gericht gaan zoeken naar de perfecte klok voor jou.