EPDM folie is een rubberen folie die te gebruiken is als dakbedekking voor elk plat dak. Dat EPDM folie simpelweg een geweldig product is, dat wist jij al. Daarom wil jij graag EPDM kopen. EPDM folie kent vele voordelen en jij kent ze inmiddels uit je hoofd. Duurzaam, onderhoudsarm, waterdicht, hittebestendig, et cetera. Allemaal voordelen van EPDM folie. Jij wil nu dus graag EPDM kopen, toch? EPDM folie wordt steeds populairder. Het is dan ook niet zo’n gek idee, EPDM kopen. Echter zijn er een aantal dingen waar je op letten moet bij het EPDM kopen. Daar is dit artikel dan ook voor bedoeld. Je leest over de belangrijkste zaken rondom EPDM kopen.

Het juiste formaat

Bepaal eerst de grootte van je dak. Zo weet je precies welk formaat folie je hebben moet. Op die manier kun je dan ook direct voor het perfecte formaat kiezen. Wel zo handig natuurlijk. Je hebt niks aan een te kleine maat. Meet daarom je dak goed op, noteer de gevonden waardes en ga dan pas EPDM kopen in het juiste formaat. Dat is echt een stappenplan dat je goed volgen moet. Ga geen waardes schatten en koop al helemaal niet op de gok dat je de juiste grootte hebt en dat is wel zo fijn om te weten.

De goede spullen

Verder zorg je ervoor dat je de juiste spullen in huis haalt. Wil je aan de slag met EPDM? Dan heb je wel wat meer nodig dan de rubberen folie zelf. Wat denk je van de schroeven, lijm, kit, et cetera. Er komt veel meer bij kijken dan het rubber zelf. Je moet het namelijk ook goed vast kunnen maken. Geen zin om alle onderdelen apart van elkaar aan te moeten schaffen? Ga dan direct voor een EPDM pakket. Zo zit je gegarandeerd goed. Je hebt in een keer alle onderdeeltjes die je maar nodig hebt.

Dit was de tekst alweer over EPDM folie. Je weet nu waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van deze rubberen folie. Meet als eerst het oppervlak van het dak. Noteer de lengte en ook de breedte. Zo weet je hoe groot de folie zijn moet. Meten is weten zeggen ze toch? Dan is het van belang te zorgen voor de goede spullen. Koop EPDM lijm, zorg voor goede schroeven, enzovoorts. Door te kiezen voor een EPDM pakket ben je ervan verzekerd dat je alle materialen netjes bij elkaar hebt. Veel succes met klussen!