Wanneer jij geld wilt lenen dan moet je er rekening mee houden dat geld lenen ook geld kost. Ook is het lenen van geld niet risicovrij en is het belangrijk dat je de lening terug kan betalen. Hier kan je vinden waar je op moet letten bij het aanvragen van een lening.

 

BKR-Registratie

Bedrijven en organisaties die krediet verstrekken worden ook wel kredietverstrekkers genoemd. Volgens de Nederlandse wetten is een kredietverstrekker verplicht leningen boven de 250 euro te registreren bij het BKR. BKR staat namelijk Bureau krediet registratie en is een centraal platform waar al jou kredieten geregistreerd worden. Wanneer jij altijd je leningen netjes en op tijd terugbetaald dan behoud je een positieve BKR registratie. Als jij dit niet doet, dan krijg je een negatieve registratie en dat behoud je voor vijf jaar. Je kan dan namelijk voor 5 jaar geen lening aanvragen omdat kredietverstrekkers kunnen zien dat je bij vorige leningen de afspraken niet bent nagekomen. Zorg er dus altijd voor dat jij je lening op tijd terugbetaald want een negatieve BKR registratie kan enorm veel invloed hebben op je aanvraag van een hypotheek voor een huis. 

Kan ik me lening wel terug betalen?

Voordat je de aanvraag indient voor een lening moet je natuurlijk wel zeker weten dat je de lening ook daadwerkelijk terug kan betalen. Ook is het verstandig om eerst naar andere oplossingen te kijken als je bijvoorbeeld een persoonlijke lening wilt hebben voor een voertuig, dan kan je misschien de aankomende jaren wat zuiniger leven waardoor je meer geld kan sparen. Wie weet is een lening dat niet nodig. Vergeet ook niet dat je niet alleen de lening moet terugbetalen maar ook de rente. Een kredietverstrekker verdiend namelijk aan de rente die je betaald over de lening. 

 

Welke lening past bij mij?

Er zijn veel verschillende soorten leningen die je kan afsluiten, daarom is het belangrijk dat je de juiste lening afsluit. Als je een voertuig wilt kopen dan kan je het beste een persoonlijke lening of een voertuig lening afsluiten je kan dus ook geld lenen voor een motor. Niet elk kredietverstrekker geeft voertuig leningen uit maar wel persoonlijke leningen. Persoonlijke leningen kan je voor alles gebruiken dat met jou persoonlijke leven heeft te maken. Of dit nou het aflossen van schulden is of het opnieuw inrichten van je woning, het maakt niet uit. Je kan alleen geen huis kopen met een persoonlijke lening. Daarvoor moet je namelijk een hypotheek voor aanvragen.