Tegenwoordig worden we door de media constant geconfronteerd met schoonheidsidealen. Maak je klaar voor je summer body op het strand deze maand, neem een sportschool abonnement, let op je dieet! En ondertussen zien we overal om ons heen maar vrouwen die in een bepaald ideaal passen, en geen enkele andere soort lichaamsvorm. Dit kan ontzettend slecht zijn voor je mindset omdat je al snel gaat denken dat jouw lichaam niet ‘normaal’ is omdat het niet in het precieze plaatje past wat je overal ziet.

Maar in de modewereld is er nou eenmaal één lichaamstype is wat het beste bij kleding past, net als dat make-up beter getoond wordt op een gezicht met bepaalde gelaatstrekken, worden andere lichamen helemaal niet gerepresenteerd waardoor deze als minder ‘gewoon’ worden gezien. Maar er is juist maar een heel klein percentage wat er zo uitziet als de vrouwen in tijdschriften en reclames!

Ook jij mag er zijn!

Door de samenloop van omstandigheden heeft een groot deel van onze maatschappij dus in zijn hoofd gekregen dat er maar één manier is om mooi te zijn. Maar daar is natuurlijk niks van waar! Iedereen is mooi op zijn eigen unieke manier, en het wordt tijd dat we dat met zijn alleen meer gaan waarderen. Gelukkig zijn er een aantal bedrijven en organisaties die campagnes maken die inclusiever zijn, en die álle vrouwen oproepen om zichzelf meer te gaan waarderen. Want ook jij mag er zijn! Zie het als iets bijzonders dat jij er niet uitziet zoals alle mensen die je op tv en in tijdschriften ziet. Jouw lichaam is uniek en minstens net zo mooi – alleen op andere manieren!

Haal het meeste uit jezelf

Als jij je hierin herkent, zie dit dan als een teken. Een teken om beter voor jezelf te gaan zorgen zodat jij je op en top voelt zoals je bent, of dat nou een maatje meer is of juist eentje minder, rechtere vormen of juist rondere, een scheve neus of grote oren. Probeer je niet te kleden en aan te passen ondanks de dingen die je niet mooi vindt aan jezelf, maar benadruk hoe uniek jij bent! Hang die grote oren vol met de mooiste oorbellen, laat je strakke kleine billen zien in een mooie broek of flaneer met jouw curves in de mooiste grote maten jurken die je kan vinden. Voorheen waren er weinig kledingmerken die tot in hogere maten gingen maar tegenwoordig is er een hoop leuks te vinden zonder dat je heel de stad of moet struinen of alles online hoeft te bestellen. Ga dus op zoek naar iets moois en laat je van je beste kant zien!