Onze planeet kent ontzettend veel prachtige, bijzondere en spraakmakende plekken. Idealiter zou ik alles met eigen ogen willen bewonderen, maar dat is niet helemaal realistisch. Zeker ook met al het nieuws over het klimaat, wil ik toch niet te veel rondvliegen. Daarom kies ik tegenwoordig mijn stedentrips en vakanties zorgvuldiger uit. Een opmerkelijke Europese stad die zeker de moeite waard is? Dat is naar mijn mening Napels! Waarom ik dat vind, ga ik grondig toelichten in de blog van vandaag. Dus als je overweegt een stedentrip Napels te boeken, lees dan gelijk verder! 

In het goede en in het slechte

Napels is een Italiaanse stad met een roerig verleden. De stad is namelijk door de eeuwen heen meerdere keren veroverd. Zo zijn de Grieken er geweest, de Fransen hebben hun stempel op de stad gedrukt en ook de Noormannen hebben zich de stad toegeëigend. Desondanks lieten de Napolitanen zich niet onderdrukken. Dat is zo’n stukje kenmerkende Italiaanse trots! Door het goede en het slechte zal Napels daardoor altijd hetzelfde blijven, zeker als het aan de inwoners ligt. Die bijzondere mentaliteit gecombineerd met het concept van de kunst van het overleven kenmerkt de sfeer in de stad. Dat alleen al maakt een stedentrip Napels in mijn ogen uniek!

Uitzonderlijke bezienswaardigheden

Natuurlijk ga je niet ergens naartoe op vakantie als er geen bezienswaardigheden te vinden zijn die de moeite waard zijn. Tijdens een stedentrip Napels hoef je je echt niet te vervelen. Er is namelijk genoeg te doen en te zien. Wist je bijvoorbeeld dat de Italiaanse stad maar één rechte straat heeft? De Spaccanapoli brengt je van het historisch centrum naar de volksbuurt. Dat is ontzettend handig wanneer je de stad wilt doorkruisen om echt de ambiance te proeven. Bovendien zijn er allerlei bars, restaurants en winkels gevestigd aan deze straat. Ideaal als je even een break wilt van het rondslenteren. 

Iets wat je zeker gezien moet hebben voordat je vertrekt, is de stad onder de grond. Over het algemeen bestaat deze ondergrondse stad uit tufsteen. Dit is vulkanisch materiaal waarmee je gemakkelijk aan de slag kunt. Hierdoor heeft de Napels ook veel gebruik gemaakt van dit materiaal. Het resultaat? Onder de grond zijn inmiddels allemaal holle kamers en ruimtes te vinden. Daar vind je tegenwoordig waterwegen, catacomben en schuilplaatsen. Om dit onderdeel te bewonderen kun je op verschillende plekken in Napels afdalen. Het klinkt misschien wat spannend, maar het is echt een aanrader als je op stedentrip Napels bent.