Je bent vast wel eens van die kleine lichten in het plafond tegen gekomen. Misschien toen je wel eens bij iemand op visite was of misschien heb je zelf ooit van dat soort belichting in huis gehad. Ook kom je deze kleine lampen maar al te vaak tegen in meubelzaken van zelfs restaurants tot bioscopen. Eigenlijk, nu ik erover nadenk, kan ik me geen plek voorstellen waar ze niet van dat soort kleine lampen geïnstalleerd hebben. Hoe dan ook, het punt is dat als je erover denkt om dit soort belichting in jouw huis te laten installeren, je simpelweg geen zin hebt in veel gedoe en er ook een beetje tegenop kijkt om veranderingen aan te brengen in de muur. Nou, je bent dan aan het juiste adres, want wist je dat deze lamp ook op het plafond bevestigd kan worden?

Een onafhankelijk product

Wat hierboven omschreven is, heten ‘inbouwspots’. Deze verlichting komt terecht in het plafond en hierbij zal je een gat vooraf in het plafond moeten boren. Dat klinkt misschien niet ideaal voor jou, maar daarom is het volgende zo’n goede oplossing: opbouwspots. Deze lampen kan je gewoon op het plafond bevestigen. Daarbij is ook gewoon het bijbehorende armatuur te zien. Zo kan je ook bijvoorbeeld zelf de kleur van het design van de lamp uitkiezen.

Voor elke omgeving

Deze opbouwspot is dus net wat zichtbaarder dan een inbouwspot. Wat maakt dat nu eigenlijk uit? Het scheelt hooguit een paar centimeters. Het is ook fijn dat je geen gaten hoeft te gaan boren. Zo kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het gewoon ergens op uit te proberen, kijken hoe het staat. Misschien is het leuk voor de zomerse maanden, voor als je ’s avonds buiten wilt gaan zitten, maar het net een beetje te donker is. Dan kom ik gelijk op mijn volgende idee uit: probeer het eens op een muur of nog gekker, de vloer!

Extra idee├źn of inspiratie

Ik heb misschien nog wel een leuk idee voor je wat betreft lichten op de de vloer. Heb je nou een lang tuinpad? Misschien is het leuk om per zoveel meter een opbouwspot te plaatsen? Geeft een strak design, toch?

Of aan de muur? Hoe zie je het voor je als ik je vertel dat je een moderne sfeer geeft aan je slaapkamer? Bijvoorbeeld langs het hoofdeind van je bed? Hoef je ook de lamp naast je bed niet meer te gebruiken? Kleinere opbouwspots zijn eventueel ook leuk! Rond de kerst kies je dan niet voor de traditionele kerstverlichting, maar voor mini-opbouwspots.