Soms heb je, door omstandigheden, op korte termijn een andere auto nodig. Als dit alleen voor privégebruik is, dan kun je je buurvrouw of je oom nog wel eens om de autosleutels vragen, maar is het zakelijk? Dan liggen de zaken, letterlijk, anders! Stel, je hebt een schildersbedrijf. Dan heb je nogal wat mee te nemen. Behalve je verf, je kwasten en je afplakband moet je dan ook je schuurmachine(s), je ladders en je steigers kunnen vervoeren. Maar wat nu als je bedrijfswagen ermee is gestopt? Dan ben je dus wel even klaar met werken. En hoe moet je dán sparen voor een nieuwe bedrijfswagen? Een shortlease bedrijfswagen kan je dan uit de brand helpen.

Wat is een shortlease bedrijfswagen?

Dat is een (zo goed als) nieuwe bedrijfswagen die je voor een korte termijn, al vanaf een maand, kunt leasen. Wanneer je de aanvraag hebt gedaan, dan kan het zomaar zijn dat je binnen 48 uur alweer aan het werk kunt. Je betaalt bij een shortlease bedrijfswagen een vast bedrag per maand, dat bedrag is ook van te voren al duidelijk. Je weet dan dus precies hoeveel geld je overhoudt om zelf te sparen voor een nieuwe bedrijfswagen of bestelbus. Het enige dat niet bij het leasebedrag in zit, is de brandstof.

Lekker kunnen sparen dankzij je leasewagen

Omdat alles heel duidelijk staat aangegeven, kom je dus nooit voor verrassingen te staan. Je kunt, voor je gaat leasen, het best zelf je budget bepalen. Zo weet je voor je instapt precies wat deze bedrijfswagen jou per maand kost. Je weet dan ook hoeveel geld je overhoudt om te sparen voor een eigen auto. Bevalt de leaseconstructie je? Dan ga je er toch gewoon mee door? Je hebt geen omkijken meer naar onderhoud en ook eventuele reparaties en schade worden voor je verholpen. Je hoeft dan niet weer op zoek naar een passend alternatief.

Kies de bedrijfswagen die bij jouw bedrijf past

Het is natuurlijk heel verleidelijk om eens te upgraden vanaf jouw oude bedrijfswagen. Maar heb je zo'n extra luxe bedrijfswagen echt nodig? Hoe meer luxe, hoe meer je betaalt per maand. Kies dus de bedrijfswagen waar jij goed mee uit de voeten kunt voor jouw werkzaamheden. Kies bijvoorbeeld voor een bestelbus met een verlaagde instap als je veel zware dingen moet vervoeren. Of juist voor een auto met een extra hoge zit voor als je veel in de file staat. Het voordeel van een shortlease bedrijfswagen is dat je eens iets anders kunt proberen.