Zoals jullie weten hou ik er van om met gezondheid bezig te zijn en ben ik altijd op zoek naar de nieuwste gadgets. Mijn nieuwste aanwinst is een Stromer e-bike. Dit is een prachtige elektrische fiets die ik gebruik om naar mijn werk te gaan. Met het mooie weer van de afgelopen weken heb ik hier echt van kunnen genieten. Ik zou dan ook een elektrische fiets aanraden en vertel er graag wat meer over in deze blog.

Soorten elektrische fietsen

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende typen elektrische fietsen op de markt zijn. Zo zijn er fietsen met een elektrische hulpmotor. Deze fietsen geven enkel ondersteuning bij het trappen en zorgen er voor dat je ongeveer 25km/u kunt fietsen. Wanneer je sneller wilt fietsen dan dat moet je op eigen tempo doorfietsen. Deze fiets is ideaal wanneer je wel gewoon actief wilt fietsen maar iets meer ondersteuning nodig hebt voor lange afstanden bijvoorbeeld.

Daarnaast heb je de gemotoriseerde fiets. Ook deze elekrtische fiets ondersteunt het fietsen maar kan dit ook boven de 25 km/u doen. Bovendien kun je bij deze fiets ook stoppen met trappen en volledig op de motor vooruit rijden. Dit geeft dus nog meer fietsgemak!

Tot slot heb je de speed pedelecs of zogeheten e-bikes. Dit zijn elektrische fietsen die echt hoge snelheden kunnen halen en waarmee lange afstanden fietsen een eitje worden. Een e-bike kan snelheden tot 45 km/u halen. Hiermee is de fiets vergelijkbaar met de bromfietsen. De verkoop van e-bikes stijgt enorm. En dit komt omdat een e-bike eigenlijk het woon-werkverkeer zou kunnen vervangen. Je kunt met een e-bike namelijk prima naar je werk en het is veel gemakkelijk om door een drukke stad heen te komen. 

Over Stromer

Stromer is een innovatieve fabrikant van e-bikes uit Zwitserland waar onderdelen nog met de hand worden gemaakt. Inmiddels is het merk een markleider voor e-bikes. De frames van de fietsen kenmerkend doordat alle onderdelen van de fiets zijn afgedekt met een strakke stalen behuizing. Hierdoor is de e-bike van Stromer zeer degelijk en van hoogwaardige kwaliteit. De motor van de Stromer e-bikes zijn krachtig met een vermogen tussen de 500 en 1000 watt. Ook hebben de e-bikes een hoog aantal versnellingen, waardoor je je gemakkelijk kunt maneuvreren op zowel heuvels als platte wegen. Een Stromer fiets is dus een investering waar je jaren plezier van kunt hebben. Zo is fietsen voortaan een feest!