Talenten

Soms leiden de grootste problemen tot een ontwikkeling van iets goeds. Dat kan een enorm iets zijn, maar ook iets kleins wat voor jou heel belangrijk is om goed uit te voeren. Omdat het bijvoorbeeld er goed uit moet zien. Jullie vragen je nu allemaal natuurlijk af wat het probleem is en hoe dit uiteindelijk iets goeds is geworden. Nou, daar gaan we. Het begin van het verhaal is namelijk niet iets om trots op te zijn. Maar achteraf bleek ik een groot talent te hebben: het leggen van laminaat!

Zeil

Voor mijn nieuwe sociale huurwoning besloot ik zeil te leggen. Een vriendin van mij had een paar maanden voor mij een huisje toegewezen gekregen en daar ligt het zeil er prima bij. Haar vriend en vader hebben dit voor haar gelegd, maar waren er binnen een paar uur mee klaar en het ligt er heel strak bij. Al met al een mooie toevoeging voor de inrichting van je huis en daarbij ook een niet  te dure optie. Ik heb immers een vijf-jaarscontract dus wil een niet te dure vloer voor mijn huisje, maar wel eentje die in de tussentijd er mooi bij past en ook mooi blijft. Ik besloot daarom ook voor zeil te gaan en de hulp in te schakelen van bovenstaande vriendin. Zij was diegene die de tip gaf van zeil en omschreef hoe simpel het was, dus het leek me logisch dat zij me zou helpen.

PVC

Er was gelukkig een flinke aanbieding in de bouwmarkt, dus ik was goedkoop uit. Daarom hebben we voor de zekerheid wat extra gekocht zodat we deze als reserve kunnen gebruiken, móchten we een foutje maken. Nou, dat was niet nodig. We hadden namelijk nooit zeil moeten kopen. Het ging falikant mis. We sneden de formaten verkeerd uit, waardoor er een stuk vloer onbedekt bleef. Het zeil blijft niet zitten waardoor het weer oprolde. Als ik de ene kant net vast had, ging de andere kant weer omhoog. Het huilen stond ons nader dan het lachen. Uiteindelijk was al het zeil verpest. We googleden wat we moesten doen en kregen daar de tip: “koop gewoon een pvc vloer”. Ik had nog nooit gehoord van pvc vloeren en vond het nogal duur klinken. Het bleek daarna echter gewoon laminaat te zijn! Gelukkig was deze ook in de aanbieding. Vol goede moed sloegen we dit in en dit ging hartstikke soepel. De vloer ligt er na een dag bikkelen hartstikke mooi bij. Ik was echt enorm trots op ons: dit ging zo goed! Nu alleen de plintjes nog. Bidden dat dat niet zo gaat als het leggen van zeil.