Of je ze nou draagt om te gaan sporten of om er comfortabel en modieus bij te lopen; sneakers zijn altijd een goed idee. Ook dit jaar waren sneakers weer volop te zien op straat en in de mode industrie. Gaan we dit najaar vrolijk door met deze trend? Wij hebben het uitgezocht en zullen in deze blog de sneaker trends voor het komende seizoen bespreken.

De bekende merken

Volgens een aantal trendspotters zijn merken zoals Adidas Originals en Nike nog altijd sportieve voortrekkers, maar ook het merk APL Athletic Propulsion Labs is steeds populairder aan het worden door de goede technologische en verfijnde kwaliteit van de sportschoenen. Met deze sport sneakers heb je het gemak van een lekker zittende sportschoen, wat ook nog eens goed is voor je voeten, en je hebt een modebewuste uitstraling naar de buitenwereld toe.

Voor de modefanaten onder ons zijn grote namen zoals Gucci en Balenciaga eigenlijk niet weg te denken. De sneakers van deze merken hebben veelal opvallende kleuren, een platform, of springen in het oog door de vermelding van het logo of de naam. Met deze sneakers lijk je nog helemaal goed te zitten dit najaar. De schoenen zijn veelal wat prijziger. Toch zijn sneakers nou bij uitstek van die schoenen, die heel wat jaren mee kunnen gaan.

En dan hebben we natuurlijk nog een simpele neutrale dames sneakers. De meeste vrouwen zullen inmiddels wel een paar basis sneakers in hun kast hebben staan. Ook deze trend zien we volgens een aantal modemerken dit komende seizoen weer terug. Een merk om in de gaten te houden is Veja.

Sneakers voor elke dag

Wanneer je inmiddels een acceptabele collectie aan sneakers hebt opgebouwd, dan is de volgende stap om deze elke dag zo goed mogelijk te combineren met je garderobe. Op die manier heb je elke dag plezier van je aankopen. Maar hoe combineer je nu precies de sneakers bijvoorbeeld met een zakelijke kledingstijl? En witte sneakers op een drapperige regendag is natuurlijk niet ideaal.

De truc is om samenhang te creƫren in je outfit. Een rok is misschien contrasterend bij een sportschoen, maar wanneer de kleuren of details overeenkomen, dan heb je al meteen een beter geheel. Ook is een zakelijke pantalon volgens vele modewebsites nog altijd goed te combineren met een neutrale sportschoen. Zo kun jij gewoon je sneakers aan bij zakelijke gelegenheden.

Tenslotte, wanneer het weer wat kouder gaat worden zijn er nog allerlei manieren om je sneakers te dragen. Sokken in alle vormen, kleuren en stijlen zijn het nadere seizoen stijlvol. Zoek eens op deze trends en je vindt ontzettend veel inspiratie. Hopelijk hebben we je met deze blog in ieder geval enthousiast gemaakt voor nieuwe dames sneakers.