Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Dat is een oude spreuk die ook in deze tijd nog van toepassing is. Maar dat geldt ook zeker voor je garage. Je garage is vaak een verzamelplaats voor alles wat je in huis even niet meer nodig hebt, maar waar je nog niet definitief afscheid van wilt nemen. Of, je hebt er, zoals eigenlijk de bedoeling is, je auto gestald en doet daar het onderhoud. De basis van iedere ruimte is de vloer. Als deze netjes is (en netjes te houden is), zorg je al snel voor een goed overzicht. Een vloercoating is dan dé oplossing. Zo’n vloercoating breng je gemakkelijk zelf aan en het onderhoud, dat is er bijna niet. Alleen af en toe eens stofzuigen of dweilen. Het is niet voor niets dat ook veel (auto-) showrooms kiezen voor dit soort vloeren!
Vloercoating

Vloercoating is gemakkelijk zelf aan te brengen

Oké, het kan zijn dat je wat hulp nodig hebt bij het leegruimen van je garage, maar verder kun je het echt zelf wel af. Je schaft deze coating heel gemakkelijk online aan, in iedere gewenste kleur. Dan meng je de twee componenten goed door elkaar en giet je de coating uit over de (schone!) vloer. Met een bezem of een wisser verdeel je de coating over het oppervlak. Goed laten drogen en dan het proces nog één keer herhalen. Je zult versteld staan van het resultaat. En de kosten? Die zijn goed te overzien.

Waarom vloercoating in plaats van een gietvloer?

Er is niks mis met een gietvloer, begrijp me niet verkeerd. Maar de kosten voor een gietvloer zijn wel 7 keer hoger dan de kosten voor een goede vloercoating. Dat verschil in prijs heeft te maken met het feit dat het aanbrengen van een gietvloer specialistisch werk is en je dus al veel geld kwijt bent aan het uurloon van de mensen die de vloer komen aanbrengen. Ook zijn de materiaalkosten veel hoger én heb je meer materiaal nodig. Een coating is goedkoper en simpeler aan te brengen. Ik zou het wel weten!

Epoxy is ook voor reparaties geschikt

Heb je een grindvloer in je huis? Dan kun je (kleine) beschadigingen zelf repareren door er epoxy op te gieten. Je hebt dan in een mum van tijd weer een prachtige vloer. Ook dit kun je gemakkelijk zelf doen.