Een spel spelen vind iedereen van tijd tot tijd leuk. Of dit nu te maken heeft met een ‘old school’ kaart spel of speel jij uren weg achter een game console. Ieder heeft wel zijn favoriet. De opties die je hebt om je favoriete spel te spelen kunnen eindeloos zijn. Hierin zie je ook vele verschillen in de serieusheid die mensen het spelen van het spel nemen. De één gaat voor de meest professionele materialen of uitvoering van het spel en de ander vind alles wel prima. Eén nog altijd lopende discussie hierover is of je sommige games beter kunt spelen op een console beter is. Toch is er één apparaat die hoog bovenaan op de eerste plaatst staat gekeken naar de beleving van het gamen. 

De mogelijkheid om hem zelf samen te stellen.

Eén zeer groot pluspunt aan een Game PC is toch wel dat het helemaal aan jou is hoe je hem samenstelt. Er zijn een aantal dingen waarover je moet nadenken en het ene werkt beter met het andere. Het fijne hieraan is dat de prijzen dus zeer kunnen variëren. Het word dus makkelijker voor gamers die minder geld te besteden hebben om er toch over na te gaan denken om er ook één aan te schaffen.  Vooral tegenwoordig worden Game PC’s steeds goedkoper omdat de technologie zo snel ontwikkeld.

De grote hoeveelheid spellen.

Hoeveel een console mogelijk is om te streamen, een Game PC is en blijft tot de dag vandaag een stuk sneller. Dit betekend dat eigenlijk alle spellen te spelen zijn op de Game PC. Dit kan namelijk niet altijd op een console, of zijn er gemodificeerde versies van de games. Dit komt omdat de processor die er standaard in zit lang niet zo sterk is om alles goed te streamen. Bij een Game PC, afhankelijk van welke specificaties jij kiest voor het apparaat, kan veel meer aan en games zullen hierdoor ook niet zo snel vast lopen.

Upgrades.

Dit heeft ook te maken met hoe duur je de PC maakt. Maar omdat je alle keuze vrijheid hebt kun je hem ook altijd nog upgraden. Dit is ook nog eens duurzaam. Voor de echte tech liefhebbers is het ook een pluspunt dat je niet iedere keer hoeft te wachten op de nieuwe consoles met nieuwe technologie. Wanneer er een nieuw product is op de markt kan je die heel gemakkelijk zelf bestellen. Deze kun je er via YouTube tutorial zelf in zetten. Ben je niet zo handig zal er altijd wel iemand in de omgeving zijn die dit voor je kan doen.