Home Nieuws Wat doe je nou aan naar kantoor als de temperaturen stijgen?

Wat doe je nou aan naar kantoor als de temperaturen stijgen?

0
Wat doe je nou aan naar kantoor als de temperaturen stijgen?

We zitten al midden in de zomer. We hebben al een aantal mooie zomerse dagen gehad, helaas is het weer op dit moment wat minder. Maar hopelijk gaan we nog een paar hete, zonnige dagen tegemoet. De voorspellingen voor aankomende weken zien er goed uit, dus daar moeten we ons dan ook naar kleden natuurlijk. Het hangt er een beetje vanaf waar je werkt en hoe je je dan kan kleden. Maar de dress code voor een normale werk dag op kantoor is vaak bij mannen een overhemd en een nette pantalon. En voor de vrouwen een net jurkje of een blouse met een nette broek.

Kleding voor de man

Als je geen airco op kantoor hebt kan het best nog wel is lastig zijn wat je aan moet doen natuurlijk. Het ligt er aan hoe streng jou baas is qua kleding voorschriften maar meestal kan je op kantoor niet aankomen in een zomerse korte broek. Daar is tegenwoordig de perfecte oplossing voor gevonden. Namelijk de chinos. De chinobroek is gemaakt van een stevige, duurzame maar dunne en lichte katoenen stof waardoor deze voor een lange tijd goed blijft. Het is de ideale zomerbroek doordat de stof licht is en heeft zich mede daardoor ook ontwikkeld tot een belangrijk alternatief voor de jeans of pantalon (die meestal veel dikker is). Met deze broek zie je er stijlvol uit, ben je comfortabel en heb je aanzienlijk minder last van de warmte. De perfecte zomer broek dus. Maak het af met een luchtig overhemd en nette schoenen en je bent klaar voor je werkdag ook al is het warm.

Kleding voor de vrouw

Het is belangrijk dat je als vrouw een aantal basis kleding items in je kast hebt als vrouw. Een kwalitatief goede blazer, een nette pantalon en een paar mooie pumps. Alleen met het warme weer kan dit nog wel eens wat warm zijn. Dan kan je wel altijd nog de items combineren met wat zomer items. Draag bijvoorbeeld een rokje met een nette blouse en dit kan ook een prima kantoor outfit zijn. Als vrouw moet je wel op een aantal dingen letten als je voor een rokje of jurkje gaat. Ten eerste mag de kleding nooit te kort zijn. Ga voor een rok tot minimaal over de knie en dus niet korter. Draag ook altijd een panty en ga niet met blote benen naar je werk. Als je een blouse draagt zorg er dan voor dat deze niet te bloot is, dus niet te laag uitgesneden of blote schouders. Let er ook op dat je ondergoed niet door je kleding heen schijnt.