Je hebt alles wat je nodig hebt: je favoriete controller, de beste gamingstoel met extra zacht zitkussen (is heel belangrijk), snacks en drinken en een goede combinatie console & beeldscherm. Er mist nog 1 ding om deze gamingdag perfect te maken; dé game. Maar hoe vindt je die nu? Wat zijn de beste games van het moment?

Detroit Become Human

Dit emotionele sci-fi epos speelt zich af in de Amerikaanse stad Detroit (niet heel verrassend, toch?) De game vertelt het verhaal van drie personages, Connor, Markus en Kara. In het universum van Detroit: Become Human wordt de mens in het leven begeleidt door androids; hyperintellegente robots die precies op mensen lijken. De drie hoofdpersonages zijn ook androids, die allemaal op hun eigen manier naar meer onafhankelijkheid, vrijheid en liefde zoeken. De game gebruikt keuzes en het vlindereffect, maar implementeert ze in een dusdanig rijkelijk verhaal dat je nooit twee keer dezelfde game zult spelen. De game gaat van revolutie naar moeders, van detectivewerk naar vredig protest. Het is echt een game die je niet wilt missen, neem dat maar van mij aan!

Plus, de game is al een tijdje uit, dus nu zal hij een stuk betaalbaarder zijn!

Assassin’s Creed Odyssey

Waar Origins de beginselen legde voor de vernieuwing van de Assassin’s Creed franchise, maakt Odyssey hier de slamdunk. Een interessant verhaal dat zich afspeelt in een –mogelijk nog interessanter– Oud-Griekenland, wordt gecombineerd met uitstekende graphics en een fijn combat systeem. De speler moet een keuze maken aan het begin van het spel: speel je als huurlinge Kassandra, of als huurling Alexios? Je komt ze beide tegen in het verhaal, maar ik heb een tip voor je: kies Kassandra, het spel is origineel om haar heen bedacht. Je komt in dit spel opnieuw de dingen tegen waar je zeker verliefd op werd als je Origins hebt gespeeld: het eindeloos ontdekken en doorzoeken van tombes en tempels, het ontmoeten van belangrijke historische figuren (en ze waarschijnlijk naar huis begeleiden na een dronken escapade), en ga zo maar door. Aanrader!

Resident Evil 7: Biohazard

Deze horrorgame is een slam-dunk en een frisse wind voor de Resident Evil-serie. Door langzame, nagelbijtende verstopsequences en puzzels oplossen onder tijdsdruk, gepaard met het soort horror dat modern en toch lekker eng en ranzig is, maakt deze game tot een fantastische ervaring. Het verhaal is ook nog eens fenomenaal goed. Oh, en als je de game niet durft te spelen, staan er ook veel walkthroughs online. Ik raad je aan om de game wel op de een of andere manier mee te maken, hij is te goed om hem te missen!

Tip: niet snel bang? Speel deze game dan in VR!

Dus, pak je gamingstoel erbij en je favoriete controller, en ga lekker los op deze games. Hiermee ben je wel even zoet!