Mijn vrouw en ik maken eens per jaar een mooie reis. We sparen hier dan ook hard voor. We hebben een aantal jaar geleden afgesproken om alle landen die we graag willen zien, ook gewoon gaan bezoeken. We sparen hard voor de reizen, hierdoor genieten we des te meer. De vorige vakantie was naar Denemarken, dit had ik uitgekozen. Nu was het de keuze aan mijn vrouw. Zij besloot dat we een rondreis Japan gaan maken.

 

 

Waarom een rondreis Japan?

De eerste vraag die bij mij opkwam was, waarom wil je graag naar Japan? Het antwoord was simpel, vanwege de cultuur. Japan staat bekend om de drukke en vervuilde stad, veel kleine eettentjes en vrouwen die zich als de poppetjes uit speelfilms verkleden. Tenminste, dit was mijn beeld van Japan. Al snel kwam mijn vrouw met de laptop laten zien waarom zij zo graag naar Japan wilde, complete parken vol met de Japanse bloesem. Dit is een boom met (meestal) roze bloemetjes. Mijn vrouw is helemaal gek van mooie bloemen en bomen, de reden waarom zij daar graag naar toe wilde werd al snel duidelijk. Het plannen kon beginnen.

 

 

Zelf alles uitdokteren?

Absoluut niet. Als we een land gaan bezoeken, willen we letterlijk alle dingen zien. Niet alleen de toeristische plekken dus. We willen juist het binnenland bezoeken en gaan kijken hoe men leeft, tegelijkertijd willen we wel luxe ervaren. We willen wel in goede hotels slapen en rondreizen met het liefst een privéchauffeur en een privé reisleider. Echter zijn dit zaken die lastig te regelen zijn voor een leek. Via het internet kwamen we op een site terecht die precies de zaken kan regelen waar wij niet uitkomen. We zochten direct contact.

 

 

Complete reizen aangeboden

Op de website werden complete reizen aangeboden. De beste hotels en de beste plekken kwamen voor in de omschrijving. Ook een privéchauffeur en reisleider bijboeken was geen enkel probleem. Een rondreis Japan kun je dus op verschillende manieren doen, we kozen voor de uitgebreide variant. Met deze rondreis komen we namelijk ook op plekken waar het minder tot helemaal niet toeristisch zou zijn. Daarnaast kregen we ook meer informatie over wat we vanuit Nederland zelf moesten regelen. Denk aan een visum en eventuele inentingen. Daarnaast is Japan streng met eigen medicatie meenemen dus hier heb je dan een doktersverklaring voor nodig. Gelukkig werd dat vermeld want mijn vrouw is afhankelijk van insuline, stel je voor dat je de insuline niet over de grens mee mag nemen!