Verhuizen is een hele klus. En het ligt ook maar aan het huis waar je heen verhuist hoe compleet het al is. Als jij bijvoorbeeld naar een war ouder huis gaat, zal het vaak zo zijn dat er al een goede badkamer in zit en een keuken. Echter staat een keuken bijvoorbeeld al zo lang in een huis, dat hij toch echt aan vervanging toe is. Het installeren en inrichten is een hele klus. Deze blog gaat er over waar je allemaal aan moet denken als je een nieuwe keuken in je huis moet zetten.

De installatie van de nieuwe keuken

Allereerst komen wij bij de installatie van de nieuwe keuken. Stap een is natuurlijk de oude keuken verwijderen. Dit lijkt makkelijk maat dat is het niet. Je kan niet zomaar met een moker alles kort en klein slaan en het dan opruimen. Er lopen namelijk meerdere leidingen en kabels. In de keuken heb je natuurlijk gas water en licht nodig dus ook het verwijderen is een delicaat klusje. Alles een voor een naar buiten en dan is het leeg.

Nu de nieuwe er in kan is het passen en meten. Sommige keukens weet je precies hoe het ingedeeld moet worden, en andere kan je een beetje spelen met de indeling. Misschien heb jij je koelkast liever aan de rechterkant dan links? Hou wel rekening met de leidingen want sommige dingen kunnen nou eenmaal op een plek. Tenzij je de leidingen om gaat bouwen natuurlijk. Het fornuis moet er in, de oven, de koelkast, de wasbak en de kasten en dan is het zover. Je nieuwe keuken is geïnstalleerd!

En nu nog de keuken inrichten met spullen

Je hebt natuurlijk een heleboel attributen nodig in je keuken om het functioneel te maken. Het is natuurlijk allereerst de vraag of je deze spullen nog hebt, of allemaal moet kopen. Denk aan bestek, een magnetron, spatels, borden, bekers, glazen, broodrooster, tostiapparaat, etc. er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Primair en secundair. Primair is natuurlijk bestek, en borden. Secundair zijn dingen als de broodrooster. Een mooie en goed functionerende broodrooster is erg handig om te hebben. Je zal een broodrooster niet elke dag gebruiken, daarom is het ook secundair. Maar een broodrooster kan je wel lekker op je vrije dag aanzetten zodat hij je brood lekker knapperig maakt terwijl jij de krant leest. Een broodrooster is soms best fijn.