Om tijd te besparen kiezen veel mensen tegenwoordig om meerdere diensten te bundelen in één abonnement. Dat scheelt tijd, maar levert ook een hoop gemak op doordat je één aanspreekpunt hebt waar je voor meerdere zaken terecht kunt. Eén van de populairdere combinaties is het internet en tv abonnement. Een veel gekozen variant omdat iedereen deze twee diensten eigenlijk altijd nodig heeft. Zeker de afgelopen jaren is de populariteit toegenomen doordat het alles in 1 abonnement waarin internet, televisie en telefonie zit minder populair is geworden. De behoefte aan een vaste telefoon is namelijk drastisch minder geworden door de opkomst van de onbeperkte belbundel in het mobiele abonnement. In dit blog vertellen we je hoe je het voor jou meest passende internet en tv abonnement vindt.

Op zoek naar een internet en tv abonnement

Als je de intentie hebt om op zoek te gaan naar een abonnement dan zal je dat meestal online doen. Eigenlijk is alle informatie hieromstrent online te vinden. Situaties waarin je op zoek zou kunnen gaan naar een niuew abonnement is in het geval van een verhuizing of op jezelf gaan wonen, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je graag wil kijken of je huidige abonnement voor jou nog steeds het meest interessant is. In beiden gevallen is de zoektocht eigenlijk hetzelfde. Als je online op zoek gaat dan is het goed om hierbij een zogenaamde vergelijkingssite te raadplegen. Deze sites zijn er voor meerdere producten en diensten en zijn in een tijd van veel aanbod erg belangrijk. Ze helpen vooral consumenten op een objectieve manier naar de juiste keuze. Ook zie je ze in de B2B steeds meer opkomen. Zo zijn er al vergelijkingssites voor ERP software. Voor internet en tv kun je terecht bij een vergelijkingssite op het gebied van objectieve informatie om zodoende inhoudelijk beter op de hoogte te raken en kun je de aanbieders met elkaar vergelijken en via die weg bij de juiste aanbieder terecht komen.

Waarom toch alles in 1

Als je combineren van diensten prettig vindt dan is het verstandig het alles in 1 abonnement per definitie over te slaan als je een vaste telefoon niet nodig vindt. De samenstelling van het alles in 1 abonnement is namelijk aan verandering onderhevig. Steeds vaker zie je dat het mobiele telefonie abonnement onderdeel is van dit pakket. Dan kan het ineens weer interessant zijn als je voor het gehele gezin in één keer het mobiele abonnement kunt regelen.